Gorondy Novák Zsuzsa (1943–2011) Nyomtatás E-mail

 

Gorondy Novák ZsuzsaTürelemmel viselt, súlyos betegségben ez év szeptemberében elhunyt Gorondy Novák Zsuzsa okleveles vegyészmérnök, gumiipari szakértő.

Aktív pályafutását a Taurus Gumiipari Vállalatnál, majd annak jogutódjánál, a Michelin Hungária cégnél töltötte. Pályakezdőként rövidesen a beszerzésre került, s végig hűséges
maradt a területhez. Éveken át a központi beszerzést vezette. Intenzíven foglalkozott import gumiipari alapanyagok helyettesítésével, belföldi gyártók, szállítók felkutatásával,
a gyártás megszervezésével. E tevékenységéért kiváló újítói elismerésben részesítették. Szaktudását, tájékozottságát az egész hazai gumis szakma elismerte. Évekkel a Taurus privatizációja után is hozzá fordultunk, ha valamilyen különleges igényre új beszerzési forrást kellett keresni, és mindig szorított rá időt, hogy segítsen.

Kedves, vidám ember volt, kellemes volt vele együtt dolgozni. Sokan emlékezhetnek olyan közös tárgyalásokra, amelyeken Zsuzsa teljes elkötelezettséggel, keményen képviselte cége álláspontját, és elérte mindazt, amit lehetett; tette ezt úgy, hogy a partnerei is elégedetten álltak fel az asztaltól. Nemcsak a szakmához, az emberekhez is értett.

Nyugdíjazása után se fordított hátat a gumiiparnak. Nagyon fontos tevékenysége volt az InterRubber cég magyarországi képviselete. Sok kis gumigyártó tudott beszerezni az ő segítségével vizsgálóműszereket, kisebb-nagyobb gyártóberendezéseket elérhető áron.

A Magyar Gumiipari Szövetség egyik legaktívabb tagjaként mindig kész volt a közösségnek dolgozni, legyen az tolmácsolás, szervezés, részvétel.

A MKE Gumiipari Szakosztályhoz fiatal mérnökként csatlakozott, és aktivitása nyugdíjba vonulása után sem szűnt meg. Ismert és elismert szakemberként, kiváló emberként tartottuk számon. Itt sem csak regisztrált tag volt, hanem teljes odaadással dolgozott, ameddig csak tehette. Lelkes, meggyőző személyisége, fáradtságot nem ismerő tenniakarása nagymértékben hozzájárult a Gumiipari Szakosztály fennmaradásához, sikeres működéséhez.

2011-ben az MKE Kiváló Egyesületi Munkáért oklevéllel ismerte el sokéves egyesületi munkáját, amit már betegsége miatt nem tudott személyesen átvenni.

Nemcsak kiváló kollégát, hanem egy igaz barátot veszítettünk el!

 

Nagy Tibor–Palotás László