Az MKE Intézőbizottság ülése Nyomtatás E-mail

 

(2010. november)

 

  1. „Középtávú konferencia-tervezés/szervezés” címmel Wölfling János részletes és alapos előterjesztést készített az IB számára, amelynek megvitatása után hat intézőbizottsági határozatban lettek megfogalmazva a tárgykörrel kapcsolatos jövőbeni teendők és feladatok. A 10-15/2010. IB határozat-ok a honlap „Az Egyesületről > Egyesületi élet > Határozatok” menüjében olvashatók.
  2. A „Kémia Nemzetközi Éve – 2011” projektjeinek helyzetéről kapott az IB írásos tájékoztatást, amely az intézőbizottsági ülés után közvetlenül kezdődő „szakosztály-értekezleten” az egyesületi tisztségviselőkkel is meg lett vitatva. Jól sikerült a kémia évét beharangozó 2010. november 5-i „MKE–MTA KTO sajtóreggeli” esemény, amelyen Réthelyi Miklós miniszter (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) és Pálinkás József, az MTA elnöke köszöntőben méltatta a kémia és a kémiaoktatás jelentőségét.
  3. Eddig 13 nagyrendezvény szerepel az MKE Titkárság 2011. évi rendezvénylistáján és ezeken kívül 2011. június 10-re van betervezve az MKE tisztújító Küldöttközgyűlése is.
  4. Egyhangú döntés alapján Dr. Lauri Niinistö finn professzor lesz 2011-ben a „Fabinyi Rudolf Emlékérem” díjazottja. A díjszabályzat értelmében ez az elismerés kizárólag külföldi személynek adható, aki tevékenységével hozzájárult az MKE hírnevének a növeléséhez.
  5. Az Intézőbizottság 17/2010. IB határozata elfogadta Kiss Tamás felelős szerkesztő írásos előterjesztését az MKL 2011. évi laptervére vonatkozóan, egyben kérte a jelenlegi lapszínvonal megtartását a továbbiakban is.
  6. Az Intézőbizottság egyhangú támogatása alapján Dr. Antus Sándor professzor úr (DE) lett felkérve a 2011-es küldöttközgyűlési tisztújítás jelölőbizottsága elnökének, aki a felkérést elfogadta.
  7. Az intézőbizottsági ülés utánra meghirdetett „szakosztály-értekezleten” a 2011-es egyesületi tisztújításokból következő feladatok megbeszélésére került sor a szakosztályok, szakcsoportok, területi szervezetek és munkahelyi csoportok tisztségviselőivel.

 

Kovács Attila