Az MKE Intézőbizottság ülése Nyomtatás E-mail

 

(2010. október)

 

  1. Az Intézőbizottság először tartotta ülését az új MKE-székhelyen (1015 Budapest, I. kerület, Hattyú utca 16. II. emelet 8.). Az MKE Titkárság munkafeltételei javultak és az úgynevezett lakásirodában egy 40–50 fős rendezvény megtartására alkalmas terem is van. A Moszkva téri metróállomás és a Mammut bevásárlóközpont autóparkolója néhány perc séta távolságban található.
  2. Az MKE alapszabályában történő változás (székhelyváltozás) elfogadtatása ügyében 2010. október 18-án 15 óra időpontra a Küldöttközgyűlés össze lett híva.
  3. A 2010-ben 100 éves sanofi-aventis/Chinoin meghívására kihelyezett IB-ülésre kerül sor 2010. október 25-én.
  4. "Tisztújítási útmutató" készült a 2011-ben esedékes négyévenkénti tisztújítások legfontosabb tudnivalóival. Az útmutató az MKE-honlapon és az MKL-lapszámokban lesz olvasható.
  5. Az Intézőbizottság 9/2010. IB-határozata alapján Prof. Dr. Bodor Miklós (USA) lett 2010-ben a „Fabinyi Rudolf Emlékérem” díjazottja. A díjszabályzat értelmében ez az elismerés kizárólag külföldi személynek adható, aki tevékenységével hozzájárult az MKE hírnevének a növeléséhez.
  6. Az Intézőbizottság számba vette, hogy a kétoldalú (nemzetközi) együttműködési szerződések előadócsere programjai keretében milyen MKE oldali meghívási kötelezettségek esedékesek 2011-ben, egyúttal megnevezte az egyes meghívások programfelelőseit.
  7. A „Kémia Nemzetközi Éve – 2011” magyarországi programjai keretében figyelemfelkeltő „sajtóreggeli” és a „Kémia a teremtéstől napjainkig” című kiállítás megnyitója lesz 2010. november 5-én az MKE és az MTA Kémiai Tudományok Osztálya közös szervezésében. Az esemény helyszíne az MTA Könyvtára – Vasarely terem.

 

Kovács Attila