AZ MKE Intézőbizottság ülése Nyomtatás E-mail

 

(2011. augusztus)

 

A 2011–2015 időszakra megválasztott Intézőbizottság, amelynek 13 tagja közül 8 tisztségviselő először vesz részt a testület munkájában, augusztus 29-én tartotta első ülését.

  1. Simonné Sarkadi Livia, az Egyesület elnöke tájékoztatott a KNÉ 2011 második félévi főbb programjairól. Ezek keretében a szeptember 23-i „Kutatók éjszakája” esemény részeként egy országos felsőoktatási akció, „A kémia éjszakája” program szerveződik. Szeptember 30-ra egy „Guiness-rekordállítási kísérletet” szerveznek egri, miskolci, nyíregyházi, pécsi, szegedi, szombathelyi és veszprémi felsőoktatási intézmények, ahol helyszínenként 500 fő „jód-keményítő” kísérletet fog elvégezni. A hazai KNÉ 2011 programok záróeseményére várhatóan november 30-án a Hungarocoat 2011 rendezvény második napján kerül sor.
  2. Az új összetételű Intézőbizottság egyetértett abban, hogy az egyesületi élet, az egyesületi szervezetek (szakosztályok, szakcsoportok, területi szervezetek, munkahelyi csoportok) tevékenységének aktivizálása kiemelten fontos kérdés és szoros összefüggésben van a tagságfejlesztés ügyével. Ezek a feladatok és egyéb más felmerült ötletek igénylik, hogy a 2011–2015 időszakra is megfogalmazódjon az egyesületi stratégia. Ennek tervezetét a Simonné Sarkadi Livia, Gerencsér János, Thernesz Artur és Vékey Károly összetételű ad-hoc bizottság dolgozza ki az Intézőbizottság számára.
  3. A Kémiatanári Szakosztály felvetése alapján az Intézőbizottság megvizsgálja a kémiatanárok egyesületi tagságának, valamint tagságfejlesztésének a kérdését és javaslatot dolgoz ki a „kémiatanári tagsági díjra” vonatkozóan.

 

Kovács Attila