Az MKE Intézőbizottság ülése Nyomtatás E-mail

 

(2012. október)

  1. Az Intézőbizottság támogatta, hogy együttműködési megállapodás jöjjön létre az Amerikai Kémiai Társaság Magyar Szekciójával (ACS HC).
  2. Az IB megtárgyalta az IMEKO nemzetközi szervezet magyarországi képviseletében (IMEKO Magyar Nemzeti Bizottság) történő MKE-szerepvállalás lehetőségét, feltételeit és perspektíváit összefoglaló előterjesztést, valamint meghallgatta Princz Péter szóbeli kiegészítését. Többségi támogató döntéssel IB-határozat született, hogy a szerepvállalással kapcsolatban együttműködési megállapodás jöjjön létre az IMEKO MNB szervezetet működtető MATE-val.
  3. Az IB részéről igényként merült fel, hogy a EuCheMS különböző szakmai részlegeibe (divízió, munkacsoport) delegált MKE-képviselőkkel személyes véleménycserére is legyen évente lehetőség, így ez a megoldás beépül az MKE IB munkaprogramjába.
  4. Az IB döntött a 2013. évi Fabinyi Rudolf Emlékérem egyesületi elismerés odaítéléséről.
  5. Az IB egyhangú támogatással megfogalmazta személyi javaslatát a Náray-Szabó István Tudományos Díj kuratóriuma egyik tagjának pótlására, és ezt továbbítja a kuratórium elnökének.
  6. Simonné Sarkadi Livia bejelentette, hogy a 2013. évi EuCheMS Közgyűlés színhelye Budapest lesz.

Kovács Attila