Kedves olvasók! Nyomtatás E-mail

 

Androsits BeátaMárcius: ismét Labortechnika Kiállítás a SYMA Csarnokban. Szívesen adunk hírt a kiállításról weboldalunkon és a Magyar Kémikusok Lapjában. Épp a mostani, márciusi számmal postáztuk a meghívókat. Az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás jó találkozási lehetőséget kínál a kémikusok számára, dolgozzanak bár az iparban, az egyetemeken, a kutatóhelyeken, vagy épp kémiatanárként. Reméljük, idén is sokan gyűjtik be a friss információkat a kiállítók által felsorakoztatott szakmai újdonságokról, még akkor is, ha a közeljövőben talán csak kevés látogató számára remélhető az újdonságok megvásárlása.

A Magyar Kémikusok Egyesülete hagyományosan élő kapcsolatot tart fenn a kiállító cégek képviselőivel. A 2011. év, a Kémia Nemzetközi Éve még intenzívebbé tette az együttműködést. Köszönjük a tudományos rendezvényeinken való részvételt, a fiatalokat megszólító események, versenyek támogatását.

Engedjék meg, hogy fölhívjam figyelmüket 2012. évi tudományos programjainkra, nemzetközi és hazai konferenciáinkra – 2012. évi rendezvénynaptárunk a márciusi számban is olvasható. Várunk mindenkit a kutatóhelyekről és az iparból, és nem utolsósorban számítunk a kiállítókra, mint az új készülékek, szakmai újdonságok bemutatóira.

A tehetséggondozás, a versenyek szervezése és támogatása ebben az évben is kiemelt tevékenységünk. Köszönjük, hogy partner cégeink közül sokan tartják fontosnak, hogy legyen minél több fiatal, aki a kémiát választja élethivatásul. Reméljük, ez a folyamat nem áll meg, és partner cégeink segítsége továbbra is lehetővé teszi tehetséggondozó programjaink megvalósítását.

Szeretném figyelmükbe ajánlani lapunkat. Megújult, formájában és tartalmában is „megszínesedő” oldalaink nemcsak a Labortechnika Kiállítás idején, de az egész évben rendelkezésükre állnak. Várjuk tudományos szintű ismertetőiket az új berendezésekről, módszerekről, valamint színes hirdetéseiket. Lapunk 2500 kémikushoz jut el!

Egyesületünk több mint egy éve költözött új székhelyére: Hattyú utca 16., II. emelet 8. Már „belaktuk”. Figyelmükbe ajánljuk 50 fős előadótermünket, ami előzetes egyeztetés után szívesen ad „otthont” rendezvényeiknek. Erről rövid ismertetést és néhány képet találnak ebben a számban.

A Kémia Nemzetközi Éve lendületét jó lenne megtartani Egyesületünk életében. Legyen minden év, így 2012 is a kémia éve!

 

Androsits Beáta
ügyvezető igazgató
felelős kiadó