Az MKE Intézőbizottság ülése Nyomtatás E-mail

 

(2012. november)

 

  1. Az Intézőbizottság meghallgatta Endrődi Balázs, az újjászervezett Fiatal Kémikusok Fóruma (FKF) elnöke tájékoztatóját a szervezet céljairól és terveiről. Az FKF tagja lehet minden olyan 35 éven aluli MKE-tag, aki FKF tagként regisztrálja magát az MKE tagnyilvántartásban. Az IB támogatja a fiatal kémikusok lendületes kezdeményezését és a kölcsönös tájékozódás fontosságára tekintettel az FKF elnöke állandó meghívott lesz az intézőbizottsági ülésekre.
  2. Az IB módosította a „Fabinyi Rudolf Emlékérem” egyesületi elismerés kritériumát azzal a kiegészítéssel, hogy olyan külföldön élő személy kaphatja, aki az MKE hírneve növeléséhez és/vagy a hazai kémikusok szakmai fejlődésének elősegítéséhez hozzájárult.
  3. Az IB tudomásul vette a „Náray-Szabó István Tudományos Díj” kuratóriuma elnökének tájékoztatását, hogy Dr. Záray Gyula egyetemi tanárt felkérte kuratóriumi tagnak, aki a felkérést elfogadta. Továbbá az IB támogatja, hogy a kuratórium elnöke tagnak felkérje Dr. Lőw Miklóst, akivel a kuratórium ötfős létszáma ismét teljessé válik.
  4. Az IB elfogadta a KÖKÉL elmúlt egy évi működéséről szóló beszámolókat. Sajnálattal vette tudomásul, hogy Mihucz Viktor Gábor főszerkesztő nem tudja tovább vállalni a feladatot és eddigi tevékenységét megköszönve felmentette a főszerkesztői megbízás alól. Az IB 2012. november 12-i hatállyal megbízta Zagyi Pétert, a budapesti Németh László Gimnázium tanárát a KÖKÉL főszerkesztő feladat ellátásával.

Kovács Attila