Mesék és természettudományok: A TETT-mesepályázat díjátadója

Weber Márton

A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány 2021-ben hirdette meg először a Te és a természettudományok: mesés történetek (vagy ahogy a legtöbben talán ismerik: TETT) pályázatát a Richter Gedeon Nyrt. kezdeményezésére és támogatásával. A szervezők a pandémia viszontagságai miatt kis csúszással, de megtörhetetlen lelkesedéssel tartották meg 2022. január 25-én a pályázat első, és minden kétséget kizáróan nem utolsó díjátadóját.

 tett.jpg

A TETT-mesepályázat természettudományos vonatkozású mesés történeteket, novellákat várt az általános iskolás és középiskolás versenyzőitől, melyeket egy tizenegy tagú zsűri értékelt. A legkisebbeknek Döbrentey Ildikó és Levente Péter – a pályázat védnökeiként szereplő művészházaspár – adta át a díjakat egy-egy megható köszöntőbeszéd után. A gyerekek eleinte kissé megszeppenve, később egészen felvillanyozva vették át jutalmukat. Egy-egy feltett kérdésre adott válaszaikból még egy kicsit jobban meg is ismerhettük őket.

Az eredményhirdetés előrehaladtával láthattuk a fiatalok fejlődését is: a feltett kérdésekre a válaszok egyre komolyabbak lettek, a „humorfaktor” növekedése mellett még erőteljes üzenettartalmú feleleteket is hallhattunk. A zsűri számára nagy öröm volt a diákokat mentoráló felnőttekkel való találkozás, akik külön tapsban részesültek mentoráltjuk díjátvétele után.  Némelyek csak online tudták követni az eseményt, de a pár másodpercre bekapcsolt kamerák elegendőek voltak ahhoz, hogy arcot társítsunk a pályázók őrzőihez.

A díjátadóról szóló képek, valamint a győztes mesék itt láthatók, illetve olvashatók.


Vissza a tartalomhoz

pdfMEGNYITÁS/LETÖLTÉS