Cseh Sándor (1967–2021)

Dormán György

cseh.jpg2021. október 24-én váratlanul elhunyt dr. Cseh Sándor, a TargetEx Kft. ügyvezető igazgatója és résztulajdonosa.

Diploma- és PhD-dolgozatát az MTA Enzimológiai Intézetében írta. Külföldi és hazai munkái után, 2005-től tragikus elhunytáig a RecomGenex/TargetEx ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Részt vett a vállalkozás függetlenné válásában 2007-ben (a cég ekkor kapta a mai TargetEx nevet), és immár résztulajdonosként a cég önálló működésének megszervezésében és felvirágoztatásában.

Hatalmas munkabírásával, elkötelezettségével életben tudta tartani a vállalkozást a 2008-as gazdasági válság idején is, amikor számos európai és hazai pályázatot nyert el. Új szakmai kapcsolatok kiépítésével gyógyszerkutatást támogató szolgáltatásokat nyújtott (fehérje-expresszió, esszéfejlesztés, biológiai szűrés) a Richter Gedeon Zrt., PharmaHungary és mások számára, majd a portfolió bővítésével elsősorban molekuláris biológiai fejlesztéseket vállalt biotechnológiai cégek részére. Vezetése alatt sikerült az angliai PCR Biosystems céggel partnerségi kapcsolatot létesíteni, ami új piaci lehetőségeket és nemzetközi elismertséget hozott a TargetEx számára.

Munkatársai irányában maximális lojalitás, empátia és korrektség jellemezte, mindenkivel szinte baráti kapcsolatot ápolt. Távozása hatalmas veszteség a TargetEx és a biokémiai, molekuláris biológiai szakmai közösség számára is.  


Vissza a tartalomhoz

pdfMEGNYITÁS/LETÖLTÉS