Az MKE Intézőbizottság ülése Nyomtatás E-mail

 

2013. június

 

  1. Az Irinyi OKK Versenybizottságának elnöke, Pálinkó István a 2012–2013. tanévi versenyévad tapasztalatairól tájékoztatta az Intézőbizottságot. A verseny mindhárom fordulója rendben lezajlott. A döntő forduló lebonyolításának házigazda-szerepét 2014-től a Szegedi Tudományegyetem veszi át a Miskolci Egyetemtől. A Magyar Kémikusok Egyesülete köszöni a Miskolci Egyetemnek, Prof. Dr. Patkó Gyula rektornak, Dr. Lengyel Attila intézetvezetőnek, Dr. Bánhidi Olivérnek és az egyetem minden további közreműködőjének, hogy öt éven keresztül magas színvonalon gondoskodtak az Irinyi OKK döntő lebonyolításáról. Pálinkó István beszámolóját az IB elfogadta, egyben köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik feladatot vállaltak a 2012–2013. tanévi verseny szervezésében és lebonyolításában.
  2. A Baloghné Kardos Zsuzsanna által kezdeményezett „Kémia Hete” ötlet megvalósításának kimunkálása folyamatban van. 
  3. Az IB jóváhagyta, hogy az Analitikai Szakosztály Agrár- és Élelmiszerkémiai Szakcsoportja a továbbiakban Élelmiszerkémiai Szakosztály szervezetként működik. 
  4. Az IB határozatban rögzítette, hogy egy szakosztály/társaság és szakcsoport vezetése (elnöke) akkor is kapjon tájékoztatást az MKE vezetésétől és/vagy az MKE Titkárságtól a szervezetet vagy szakterületét érintő egyesületi programról, ötletről, ha nem kezdeményezője vagy résztvevője, de szakterületileg érintettje a szóban forgó témának, illetve eseménynek.

Az ülés emlékeztetője a www.mke.org.hu honlap „Az Egyesületről > Egyesületi élet > Jegyzőkönyvek” menüpontja alatt olvasható.

Kovács Attila