Az MKE Intézőbizottság ülése Nyomtatás E-mail

 

2013. december

  1. A 2014. évi MKE rendezvénynaptárban egyelőre nyolc MKE Titkárság által rendezendő konferencia szerepel, de kettő közülük, az ESCAPE 24 és az ICOS–20 várhatóan jelentős nemzetközi részvételű esemény lesz.
  2. Az Intézőbizottság elfogadta az MKL 2014. évi laptervét.
  3. Az IB meghallgatta a Fiatal Kémikusok Fóruma elnökének tájékoztatóját a korosztályos egyesületi szervezet elmúlt egy évi tevékenységéről. További támogatásának kinyilvánítása mellett az IB egyetértett azzal, hogy több kisebb akcióval célszerű a szervezet működését tovább aktivizálni.
  4. Az IB megvitatta azt az előterjesztést, amely a jutalom egyéves tagdíjmentes egyesületi tagságot úgy módosítaná, hogy a jutalmazottak az egyesületi kedvezmények megkapása mellett tényleges egyesületi tagságot csak akkor nyernének el, ha a jutalomév után tagdíjbefizetéssel vállalnák a tagjelölt státuszuk tényleges tagságra váltását. A javaslat mellett és ellen különböző érvek hangzottak el, végül az IB többségi véleménnyel nem támogatta a tagjelölt státusz bevezetését ajánló előterjesztést.
  5. Az úgynevezett sajtószolgálati szakértői lista összeállítása ügyében az IB a szakosztályoktól fog kérni személyi javaslatokat.

Az ülés emlékeztetője a www.mke.org.hu honlap „Az Egyesületről > Egyesületi élet > Jegyzőkönyvek” menüpontja alatt olvasható.

Kovács Attila