Kedves Olvasók! Nyomtatás E-mail

 

Sarkadi LiviaAz MKE elnökeként újévi köszöntőmet az elmúlt év nagyon rövid értékelésével kezdeném. Alapvető tevékenységeink közül a hazai és nemzetközi konferenciák szervezését illetően 2013-ban rendkívül nagyszámú sikeres programot tudhatunk magunk mögött, közöttük a EuCheMS (European Association of Chemical and Molecular Sciences) közgyűlését, amelynek a szervezet fennállása óta először volt Magyarország a házigazdája. A leendő kémikusok számára szóló programjaink sorából a BASF Hungaria Kft.-vel közös szervezésű Chemgeneration Roadshow folytatását emelném ki, amely valamennyi egyetemi város részvételével ténylegesen országos méretűvé nőtte ki magát. Taglétszámunk alakulása és szakosztályaink egyre élénkülő munkája óvatos bizakodással tölt el a jövőre nézve. Nagy örömömre szolgál, hogy szakterületemen új szakosztállyal (Élelmiszerkémiai Szakosztály) bővült az Egyesület szakmai csoportjainak száma. Bízom abban, hogy az előttünk álló évben is tovább folytatódik az egyesületi tevékenységünket érintő pozitív tendencia.

Előretekintve: a 2014. év ünnepi év lesz a kémikus társadalom számára, mivel az ENSZ határozata alapján 2014-et A Krisztallográfia Nemzetközi Évének nyilvánította. Remélem, hogy néhány hazai szakember is részt tud venni január 20–21-én az UNESCO-központban, Párizsban rendezendő ünnepi megnyitón, valamint, hogy az év során itthon is számos rendezvénnyel járulnak hozzá a szakterületet ünneplő év sikeréhez.

Talán nem kell hangsúlyoznom, hogy az Egyesület sikere tagjaink sikere, ezért a továbbiakban is számítunk az egyesületi munkában való aktív részvételükre és támogatásukra.

A Magyar Kémikusok Egyesülete vezetősége nevében valamennyi olvasónknak ez úton kívánok egészségben és sikerekben gazdag boldog új évet!


Simonné Prof. Dr. Sarkadi Livia
az MKE elnöke