Az MKE Intézőbizottság ülése Nyomtatás E-mail

 

2013. november

  1. Az Intézőbizottság (IB) meghallgatta, megvitatta és elfogadta a Középiskolai Kémiai Lapok (KÖKÉL) szerkesztőbizottsága tájékoztatóját az elmúlt egyéves  tevékenységükről. Gratulált a lap „új útra indítása” akcióihoz, amelyekkel minél több középiskolához és diákhoz kívánnak elérni.
  2. Örvendetes az egyesületi taglétszám ez évi több mint százfős növekedése, de sajnos még mindig 300 fő feletti azon tagjaink száma, akik még hátralékosak a 2013. évi tagdíj befizetésével. Ez 1,7 MFt nagyságrendű bevételelmaradást okoz jelenleg.
  3. Az Intézőbizottság egyetértett és az írásos előterjesztést elfogadva döntött abban, hogy 2014-től ismét folytatódjon az IB-ülések decemberi kihelyezett, azaz  MKE-székhelyen kívüli megtartásának gyakorlata. A cél továbbra is az, hogy az egyesületi vezetés vidéki kémiatudományi, vegyipari-gyógyszeripari és kémiatanári közösségek felkeresésével kapcsolatokat építsen és ápoljon. Az IB egy több évre előretekintő látogatási helyszín-kerettervet is elfogadott.
  4. Az Intézőbizottság gratulált Simonné Dr. Sarkadi Liviának, az MKE elnökének abból az alkalomból, hogy az EuCheMS 2013. október 24–25-i budapesti éves rendes közgyűlésén a szervezet Végrehajtó Tanácsa tagjává választották. A közgyűlés technikai szervezője az MKE Titkárság volt, amely feladatának sikerrel felelt meg.

Az ülés emlékeztetője a www.mke.org.hu honlap „Az Egyesületről > Egyesületi élet > Jegyzőkönyvek” menüpontja alatt olvasható.

 

Kovács Attila