Kedves Olvasók! Nyomtatás E-mail

 

Sarkadi LiviaA 2015. év köszöntő üzenetének elején a Magyar Kémikusok Egyesületének vezetősége nevében valamennyi olvasónknak egészségben és sikerekben gazdag, nagyon boldog új esztendőt kívánok.

2011-ben, a Kémia Nemzetközi Évében kezdte megújult összetétellel a jelenlegi vezetőség a munkáját, amelyet szép keretbe foglalt a szintén tudományterületünket ünneplő 2014. év, a Krisztallográfia Nemzetközi Éve. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy elnökként vezethetem azt a lelkes csapatot, amely elkötelezett a magyar kémikustársadalom
képviseletében. Az elmúlt időszakban számos hazai és nemzetközi rendezvényt szerveztük, elmélyítettük és szélesítettük kapcsolatainkat itthon és külföldön, több szakmai csoportunk aktivitása felélénkült, új csoportok alakultak, illetve megújultak. Sikeresen folytattuk és új programokkal bővítettük a tehetséggondozással és szakmai utánpótlás-neveléssel kapcsolatos tevékenységünket. Négyéves időszakra tervezett stratégiánk nagy részét sikerült megvalósítanunk, és azt gondolom, hogy összességében eredményes időszakról számolhatunk be az idei közgyűlésen, amelynek egyik legfontosabb feladata ismételten a vezetőségválasztás.

2015. évi programjaink között kiemelt jelentőségű az MKE 2. Nemzeti Konferenciájának megrendezése (2015. augusztus 30. – szeptember 2.). Ez a konferencia folytatása a 2011-ben megkezdett sorozatnak, amelynek célja, hogy négyévenként fórumot adjon a hazai kémiatudomány, a vegyipar és a gyógyszeripar, valamint a kémiaoktatás képviselőinek a személyes találkozásra, egymás eredményeinek jobb megismerésére és kapcsolatteremtésre. A szervezőbizottság elnökeként szeretném ezúton is meghívni önöket a rendezvényre.

Minden új év újabb reményekkel teli időszakot kínál mindannyiunk számára. Természetesen célszerű az elmúlt időszak értékelésén alapuló következtetések levonásával megalapozni terveinket.

Bárhogyan alakul is az idei év a vezetőségválasztást illetően, mottómként továbbra is tartom, hogy a Magyar Kémikusok Egyesületének sikere tagjaink sikere, emiatt az egyesületi munkában való aktív részvételük és támogatásuk alapvető fontosságú.

Abban a reményben kívánok tagtársainknak ismételten eredményekben gazdag új évet, hogy a továbbiakban is közösen végezhetjük egyesületi tevékenységünket.

 

Simonné Prof. Dr. Sarkadi Livia
az MKE elnöke