2015. július-augusztus - tartalom Nyomtatás E-mail

 

LXX. évf., 7-8. szám, 2015. július-augusztus

 

Borító Tartalom


 MKL 2015 július-augusztus

 

 

MKE TISZTÚJÍTÓ KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉS, 2015

  • Kovács Attila: Főtitkári beszámoló
  • Jegyzőkönyv
  • Közhasznúsági jelentés
  • Bizottságok beszámolói

VEGYIPAR ÉS KÉMIATUDOMÁNY

  • Osváth Szabolcs: A nuklidarányok kapcsolata a minták eredetével
  • Babka Beáta, Sztrik Attila, Takács Tímea, Prokisch József: Nanoméretű elemi szelén előállítási lehetőségei és tesztelési eredményei

KÖNYVISMERTETÉS

  • Venetianer Pál: Különleges beszélgetések
  • Hargittai Balázs, Hargittai Magdolna, Hargittai István: Különleges elmék (három részlet)

 

KITEKINTÉS

  • Braun Tibor: A gasztronómia gyémántja. Kémiai és történelmi oknyomozás az aranyértékű szarvasgomba világsikeréről

 

VEGYIPAR- ÉS KÉMIATÖRTÉNET

  • Vegyészkalendárium (Pap József Sándor rovata)

 

VEGYÉSZLELETEK

Lente Gábor rovata

 

EGYESÜLETI ÉLET

 

A HÓNAP HÍREI

 


 

  • MKE’s General Meeting 2015
  • SZABOLCS OSVÁTH: Relation of the nuclide ratio and the origin of samples
  • BEÁTA BABKA, ATTILA SZTRIK, TÍMEA TAKÁCS, JÓZSEF PROKISCH: Elemental, nano-sized selenium production
  • PÁL VENETIANER: Great interviews (book review)
  • BALAZS HARGITTAI, MAGDOLNA HARGITTAI, ISTVAN HARGITTAI: Great minds (excerpts)
  • TIBOR BRAUN: The diamond of gastronomy. Chemical and historical investigation of the worldwide success of truffles, as precious as gold
  • Chemistry calendar (Edited by JÓZSEF SÁNDOR PAP)
  • Chembits (Edited by GÁBOR LENTE)
  • The Society’s Life
  • News of the Month