Kedves olvasók! Nyomtatás E-mail

 

Kiss TamásMárcius 5-én a szerkesztőség és a szerkesztőbizottság is a lap 2017. évi teljesítményével foglalkozott. Keglevich György és Tömpe Péter SZB-tag értékelte a lap 2017. évi számait. Összességében jó véleménnyel voltak munkánkról, és ezen a színvonalon folytatandónak ítélték. Részleteiben is minősítették a megjelent cikkeket; kíváncsiak leszünk, hogy az ő véleményük mennyiben egyezik

Olvasóink hamarosan sorra kerülő internetes szavazásának eredményével, amikor lehetőségük lesz az év legjobb cikkének kiválasztására.

Kaptunk kritikai megjegyzést is: foglalkozzunk többet a közoktatás kérdéseivel. (Megfogadjuk a jelzést, és igyekszünk a lapban állandó rovatot/fórumot szervezni e valóban aggasztó jelenségekkel terhelt területnek. Elég csak a márciusi számunk címlapjára és a beköszöntőjében írottakra utalnunk. A szervezés már elindult.)

Egyes cikkeink túl hosszúnak találtattak. Igaz a kritika, de nem könnyű a szerzők érzékenységével vitatkozni, különösen az egyébként olvasmányos cikkek esetén.

Tematikus számaink dicséretet kaptak. 2018-ban is lesz tematikus számunk. Az élelmiszer-kémia és élelmiszer-analitika témakörben Simonné Dr. Sarkadi Livia vendégszerkesztésében tervezünk ilyen számot. Emellett cikksorozatban emlékezünk meg Oláh György halálának egyéves évfordulójáról Keglevich György szerkesztésében (a sorozat ebben a számban indul). Folytatódik a hazai kutatóműhelyek, kutatóhelyek, iskolák bemutatását célzó sorozatunk is.

Lapunk kiadása – és a tagdíj fejében ingyenes eljuttatása tagjainknak – pénzbe kerül. Nem vagyunk nyereségesek. Az Egyesület bevételeinek egy részéből a Magyar Kémikusok Lapjának kiadását finanszírozza.

Olvassák szeretettel áprilisi számunkat, melynek tartalmát alább láthatják.

 

2018. április

Kiss Tamás
felelős szerkesztő