A 2017. évi legjobb cikk a Magyar Kémikusok Lapjában Nyomtatás E-mail

 

A szavazás ez évben is a szokásos módon, az interneten keresztül történt. A rendelkezésre álló, e-mail-címmel rendelkező tagjaink közül 350 fő szavazott. Ez tagjaink alig 20%-a. Sajnos, a részvételi hajlandóság csökkenő, mert tavaly még 27,1% vett részt a véleménynyilvánításban.

Közöljük a 20 és 20-nál több szavazatot kapott cikkek listáját. A díjazás a szokásos elvek szerint történik.

54: 15,43%, Braun Tibor: Umami: az ízfokozó ötödik alapíz
46: 13,14%, Keglevich Kristóf: Kémiatörténet a kémia tanításában. Ötletek kémiatanároknak óráik színesítésére
45: 12,86%, Lente Gábor: Vegyészleletek
42: 12,00%, Lente Gábor: Vízilónaptej és más történetek kémiából – részletek
41: 11,71%, Lente Gábor: Híresek és kémikusok (Bud Spencer, Isaac Newton)
35: 10,00%, Csupor Dezső: Sosemvolt vitaminok
25: 7,14%, Csupor Dezső: Miért ne együnk parlagfüvet?
24: 6,86%, Kovács Lajos: Egy teljes élet: Rosenkranz György
23: 6,57%, Radnóti Katalin:150 éve született Marie-Curie
21: 6,00%, Braun Tibor: Kivonatok a nyereg alatti húspuhítás krónikájából
20: 5,71%, Huszthy Péter: In memoriam Oláh György (1927–2017)

Gratulálunk a szerzőknek! A Szerkesztőség és a Szerkesztőbizottság javaslata alapján az MKE Intézőbizottsága az első három szerzőnek Nívódíjat adományozott, melynek átadására a májusi Küldöttközgyűlésen került sor.

MKL Szerkesztőség és Szerkesztőbizottság