2018. november - tartalom Nyomtatás E-mail

 

LXXIII. évf., 11. szám, 2018. november

 

Borító Tartalom


 MKL 2018 november

AZ ÉLELMISZER-ALKOTÓK KÉMIÁJÁNAK IZGALMAS VILÁGA

  • Tömösköziné Farkas Rita, Berki Mária, Kónya Éva, Nagyné Gasztonyi Magdolna, Zalán Zsolt, Adányiné Kisbocskói Nóra: Bioaktív molekulákra alapozott kutatások a NAIK ÉKI-ben. Első rész. Metabolitok vizsgálata
  • Csóka Mariann, Amtmann Mária: Illatos kémia. Élvezeti cikkek aromaösszetételének vizsgálata
  • Abrankó László: Élelmi polifenolok. Egy sokszínű molekulacsoport
  • Simonné Sarkadi Livia, Mednyánszky Zsuzsanna, Toldi Dávid, Nagy Gábor Zsolt, Kocsy Gábor: Aminosavak és biogén aminok az élelmiszer-minőség és -biztonság tükrében
  • Szentmiklóssy Marietta Klaudia, Bagi Anna Lujza, Varga Balázs Hoangnam, Rakszegi Marianna, Tömösközi Sándor, Török Kitti: A gabonafajták bioaktív összetevőinek jellemzésével kapcsolatos kutatások
  • Varga Emese, Sörös Csilla: Az igazi átváltozóművészek: peszticid-metabolitok és maszkolt mikotoxinok élelmiszereinkben

 

THE EXCITING CHEMICAL WORLD OF FOOD COMPOUNDS

  • RITA TÖMÖSKÖZI-FARKAS, MÁRIA BERKI, ÉVA KÓNYA, MAGDOLNA NAGY-GASZTONYI, ZSOLT ZALÁN, and NÓRA ADÁNYI: Bioactive-molecule-based investigations at the Food Science Research Institute (National Agricultural Research and Innovation Center). Part I. Metabolites
  • MARIANN CSÓKA and MÁRIA AMTMANN: Fragrant chemistry. Investigation of the aroma composition in food and beverage
  • LÁSZLÓ ABRANKÓ: Dietary phenolics. A diverse group of molecules
  • LIVIA SIMON-SARKADI, ZSUZSANNA MEDNYÁNSZKY, DÁVID TOLDI, GÁBOR ZS. NAGY, and GÁBOR KOCSY: Amino acids and biogenic amines in the light of food quality and safety
  • MARIETTA K. SZENTMIKLÓSSY, ANNA L. BAGI, BALÁZS H. VARGA, MARIANNA RAKSZEGI, SÁNDOR TÖMÖSKÖZI and KITTI TÖRÖK: Research on the bioactive compounds of cereals
  • EMESE VARGA and CSILLA SÖRÖS: The art of transformation: pesticide metabolites and masked mycotoxins in food