Sanofi Magyarország: évszázados tradíció és nemzetközi szakértelem

Pierre Faury

A Sanofi Magyarország egyik jogelődje, a Chinoin adta a világnak a görcsoldó No-Spát, a világon a vállalat újpesti telephelyén állítottak elő először C-vitamint üzemi méretben. A Sanofi vállalatcsoporthoz 1991-ben csatlakozott gyógyszergyár azóta is az ország egyik meghatározó vállalata, amely kimagaslóan nagy hozzáadott értékkel járul hozzá a hazai gazdaság teljesítményéhez.

A Sanofi vállalatcsoport sokszínű, nemzetközi gyógyszeripari vállalat, amely a betegek igényeire összpontosító terápiás megoldások kutatásával, fejlesztésével, gyógyszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A Sanofi hét területen tölt be meghatározó szerepet: készítmények a cukorbetegség területén, humán oltóanyagok, innovatív gyógyszerek, vény nélkül kapható termékek, fejlődő országok egészségügyi kihívásainak kezelése, állatgyógyászat, valamint a Genzyme révén a ritka betegségek kezelésére szolgáló készítmények. A vállalat Magyarországon, a Chinoin révén több mint egy évszázados tradícióval rendelkezik.

A Sanofi több mint száz országban van jelen világszerte, több mint 110 ezer embert foglalkoztat, közülük kétezret Magyarországon. A vállalat Magyarországon, a Chinoin révén több mint 100 éves tapasztalatával és nemzetközi hátterével járul hozzá a magyar emberek egészségi állapotának javításához. A vállalat jelentős részt vállal a hazai egészségügyet leginkább foglalkoztató olyan kihívások leküzdésében, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos betegségek és a diabétesz.

sanofi.jpg

Az újpesti központ

Az Újpesti telephely több mint 100 éves, ez volt a Chinoin „bölcsője” és ma itt található a kémiai fejlesztés és gyártás, a marketing, az értékesítés és az adminisztráció magyarországi központja. Kevesen tudják, hogy az újpesti üzem a világ legnagyobb prosztaglandin-előállítója, amely hormonszerű, több célra felhasználható gyógyszeralapanyag.

Magyarország fejlődésben lévő régiójában, a Miskolc melletti Csanyikvölgyben a mai kornak megfelelő legmodernebb technológiák alkalmazásával, steril körülmények között gyártják az előre töltött injekciókat és ampullákat. Többek között itt állítják elő a vállalat trombózis elleni életmentő készítményét.

A szilárd gyógyszerformákat – drazsékat, tabletták – a Pest megyei Veresegyházon állítják elő. A jól ismert No-Spat és Algoflexet is itt gyártják.

A késztermékek nagyrészt a vállalat nagytétényi logisztikai központjába kerülnek, amely a vállalatcsoport egyik legfontosabb elosztóhelye. Innen elsősorban Közép- és Kelet-Európába, a Közel-Keletre és Közép-Ázsiába jutnak tovább. 2011 óta ez a központ az egyike a vállalatcsoport három olyan helyszínének, amely a klinikai vizsgálati készítmények disztribúcióját végzi.


Vissza a tartalomhoz

pdfMEGNYITÁS/LETÖLTÉS