A Meditop Gyógyszeripari Kft.

Ács Zoltán, Greskovits Dávid

A rendszerváltozás után újonnan alakult vállalkozások közül elsőként szerzett gyógyszergyártási engedélyt a 100 százalékos magyar tulajdonban lévő Meditop Gyógyszeripari Kft.

A céget 1990-ben alapították. Kezdetben gyógyhatású termékek és gyógyszerek bérmunkában történő gyártásával foglalkoztak. 1993-ban csomagolásra hosszú távú bérmunkaszerződést kötöttek a Ciba-Geigy svájci gyógyszergyárral. A megrendelő szigorú minőség-politikájának irányelvei alapján a legmagasabb műszaki színvonalra fejlesztették csomagolórészlegüket. A több mint egy évtizedig tartó sikeres együttműködés számos további neves külföldi gyártóval kötött bérmunkaszerződést eredményezett.

meditop.jpg

1995-ben létrehozták saját kutató-fejlesztő részlegüket. A kutatógárda olyan kiváló, magasan képzett szakemberek közül került ki, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeztek. Tudásukkal és közreműködésükkel sikerült megteremteni azt a state-of-art technológiát, amely lehetővé teszi, hogy a legmagasabb szintű megrendelői igényeket is ki tudják elégíteni.

Ma a Meditop Kft. 150 alkalmazottnak biztosít munkát, a helyi lakosokon kívül többen Dorogról és Cegléd környékéről érkeznek a cég telephelyére. A dolgozók kényelmesebb munkába járásának érdekében a cég saját buszt üzemeltet.

2007 és 2009 között gyakorlatilag megduplázták a cég méretét, a profitját pedig megtízszerezték. Így lettek érdemesek 2010-ben a Közép-magyarországi Régió Piacvezető Kategóriában a Pegazus-díjra, amely a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. A Meditop Kft. az elmúlt években is egyenletes növekedést tudott elérni. A cég árbevétele 2013-ban megközelítette a 6 milliárd Ft-ot.


Vissza a tartalomhoz

pdfMEGNYITÁS/LETÖLTÉS