Biacs Péter Ákos: Életpályám az élelmiszer- és biotechnológia vonzásában

biacs.jpgBiacs Péter Ákos életrajzi könyve 2021 májusában jelent meg, egy évvel a szerző 80. születésnapját követően. A kötetről Simonné Sarkadi Livia írt:

A szerző életútjának fontosabb állomásait három fő témakör köré csoportosította. Az első a gyermekkorát és iskolai tanulmányainak helyszíneit mutatja be élvezetes regénybe illő módon, sok önkritikus megjegyzéssel. Akik szintén az említett intézményekben tanultak, felidézhetik a hasonló emlékeiket. A második fő témakörben a munkahelyeit mutatja be. Szinte követni is nehéz, hogy kíváncsiságának és sokoldalúságának köszönhetően hogyan jutott előre szakmájában gyári mérnökként indulva, egyetemi oktatóként folytatva, majd kutatóintézetet vezetve és még a minisztériumot is megjárva. Harmadik fő témakörként szakmai közéleti tevékenységének sokoldalú vonásait mutatja be, ami szintén irigylésre méltó elismertséget mutat. Számos hazai és nemzetközi szervezetben töltött be vezető szerepet. Feladatainak ismertetése során sok érdekes háttértörténetet ismerhet meg az olvasó.

Ami talán a szerzőt ismerők számára is újdonságértékű lehet, az a vitorlás sport és a zene iránti elkötelezettsége. Természetesen mindkettő esetén bemutatja azokat a családi gyökereket, amelyek kikerülhetetlenné tették a sport és a zene felé való vonzódását és aktív művelését. 


Vissza a tartalomhoz

pdfMEGNYITÁS/LETÖLTÉS